Полека-лека Европа се превръща в индустриален слабак. Имаме нужда от

...
 
Полека-лека Европа се превръща в индустриален слабак. Имаме нужда от
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Полека-лека Европа се превръща в индустриален слабак

 

„ Полека-лека Европа се трансформира в промишлен слабак. Имаме потребност от един огромен диалог за проект за реиндустриализация по стандартите на 21-ви век, което не изключва постигането на някои от зелените цели, само че не по метода, по който те са замислени. “ Това сподели финансистът Левон Хампарцумян.

Той счита, че войната в Украйна и Зелената договорка се отразяват контрапродуктивно на стопанската система на Европа.

„ Производителността на труда пада. Европейските пазари се заливат от китайски коли, които наподобяват доста добре и не са доста скъпи. Някои огромни производства от химическия и промишлен комплекс декларират, че ще изнесат активността си в Китай и в Съединени американски щати. Това, че неналичието на на ниска цена съветски газ в Германия провокира потрес, значи неприятно стратегическо обмисляне и вградена нестабилност, основана на някои допускания, които се оказаха неверни “, сподели още той.

Заради несъответствията в стопанската система се усилват банкрутите

„ Това са признаци на отслабнала стопанска система “, добави той.

Европа изостава в основни браншове на стопанската система.

„ Най-хубавите чипове в света се създават в Съединени американски щати и в Америка, а Европа създава машините за това. Европейската комисия щеше да прави европейски интернет – къде са тези неща? “,попита той.

Според него, с цел да бъде конкурентна европейската стопанска система на тази на Съединени американски щати и Азия е належащо индустриално и икономическо обединяване.

Полека-лека Европа се трансформира в промишлен слабак

„ Трябва да се откри метод политически и административно да имаме икономическа интеграция, която да е на равнището на успеваемост на Китай и Америка. Европа се нуждае от проект за реиндустриализация, енергийна самостоятелност и стабилно произвеждане на евтина сила. Капиталовите пазари, както и лихвите, са съставни елементи, те не са магическа пръчка, с която могат да се решат проблемите. Това са процеси, които би трябвало да станат по натурален метод, тъй като както европейските банки, по този начин и финансовите пазари са доста дребни по отношение на американските, изключително откакто Англия излезе от Евросъюза. Парадигмата, че единствено пазарната демократична стопанска система може да бъде сполучлива, през днешния ден е под офанзива. Не е изцяло отречена, само че има признаци, че някои от нещата не работят по този начин, както би трябвало “, разяснява Хампарцумян.

По думите му, европейските водачи не осъзнават изцяло какви са провокациите пред Стария континент.

„ Те са деиндустриализация, рухване на стандартите в образованието, навлизане на нискообразовани и нежелаещи да се интегрират чужденци. Това е същинският диалог и това са нещата, които са ни значими “, сподели още финансистът.

Източник: Фокус

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР